Tillsammans stod de för x poäng. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nykomponerade kedjan bakom Tre Kronors seger

Ett mål noterades av William Nylander. Två fullträffar stod Patric Hörnqvist för och Alexander Wennberg var inte sämre han. Den nykomponerade förstakedjan hade sannerligen stjärnglans när Tre Kronor vann mot Norge med 9–1.

– Det kändes jättebra, de är otroligt bra spelare och vi hittade kemi direkt i dag, säger Wennberg.

Tillsammans stod trion William Nylander, Patric Hörnqvist och Alexander Wennberg för tio poäng. Förstakedjan var Tre Kronors vassaste vapen i matchen mot Norge som tillslut slutade med 9–1.

Sverige hade en 2–0-ledning efter åtta minuters spel och innan periodens slut hade ledningen sedan utökats till 3–0. Målen? Samtliga gjordes av den nykomponerade förstakedjan.

Ishockey-VM

Wennberg med första målet

Alexander Wennberg öppnade upp målskyttet i sitt första byte med Tre Kronor och kort därefter kunde Patric Hörnqvist styra in Oliver Ekman-Larssons backskott till 2–0. Med knappt två minuter kvar av perioden kunde sedan William Nylander på egen hand utöka till 3–0 och precis som i det första målet gjordes även denna direkt efter tek.

Den norska förbundskaptenen Petter Thoresen valde att utmana målet men efter en kort videobedömning stod domarna fast vid sitt tidigare beslut – det var mål.

– Vi kompletterar varandra bra. ”Nyllet” är fantastiskt bra med pucken och otroligt spelskicklig. ”Bengan” är framför mål framförallt men ger oss yte. Det är svårt att säga, det är bara skönt att känna att vi har hittat varandra på en gång, säger Wennberg till SVT Sport.

Målexplosion i andra perioden

Sverige fortsatte sedan att dominera även i den andra och tredje perioden där målen östes in. Adrian Kempe blev näste man att skrivas in i målprotokollet tillsammans med storebror Mario Kempe. Även Oliver Ekman-Larsson, Loui Eriksson och Oskar Lindblom fick göra varsitt mål.

– Det är alltid kul att göra poäng oavsett vilken kedja man spelar i. Det kommer att bli lite tuffare matcher framöver så det var skönt att få lite självförtroende, säger Mario Kempe.

En temposänkning i den tredje perioden gav sedan chansen för Norge, genom Mathias Trettenes, att spräcka Jacob Markströms nolla.

Storsegern skrevs till sist till 9–1.