Nu börjar SHL-slutspelet – så följer du det. Foto: Bildbyrån

Så avgörs SHL-slutspelet

Publicerad

Efter 52 SHL-omgångar drar det igång. Det svenska ishockey-slutspelet. Först ska fyra lag göra upp om de två sista kvartsfinalplatserna i åttondelsfinaler – sedan drar kvartsfinalerna igång.
Så här följer du slutspelet.

Nu är det klart vilka som under våren har chansen att slåss om SHL-trofén. För sex lag väntar en tids uppehåll och extraträning. För fyra lag väntar åttondelsfinal och kampen om de två sista kvartsfinalplatserna.

Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher och drar igång redan den 16 mars. I dem möts lag sju, Växjö och lag tio, Örebro, samt lag åtta och nio HV71 och Rögle. Första matchen är på lördag, 16 mars, klockan 15.15, den andra på måndag 18 mars, 19.00 och den tredje på onsdag, den 20 mars, 19.00.

När åttondelsfinalerna är spelade väntar kvartsfinal. De två lagen som tar sig vidare från åttondelsfinalerna möter ettan och tvåan i SHL:s grundserie, där det sämst placerade laget i serien möter det bäst placerade laget och så vidare.

Då börjar SM-finalen     

Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju och det laget med bäst placering i grundserien har fördelen av en extra hemmamatch.

I övriga kvartsfinaler möts trean och sexan samt fyran och femman i tabellen.

Lag ett och två i SHL inleder kvartsfinalspelet fredag 22 mars, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds lördag 23 mars. Det bäst placerade laget som når semifinal inleder semifinalspelet lördag 6 april. Den andra semifinalserien inleds söndag 7 april.

SM-finalen börjar den 21 april.

Fakta: Så följer du SM-slutspelet i ishockey

Visa

Åttondelsfinaler

Spelas i bäst av tre matcher

Växjö-Örebro 

HV71-Rögle

Matcher 16, 18 och 20 mars.

Kvartsfinaler

Spelas i bäst av sju matcher

Färjestad-Lägst placerad åttondelsvinnare (matcher 22, 24, 26, 28, 30 mars samt 1 och 3 april)

Luleå-Högst placerad åttondelsvinnare (matcher 22, 24, 26, 28, 30 mars samt 1 och 3 april)

Frölunda-Malmö (matcher 23, 25, 27, 29, 31 mars samt 2 och 4 april)

Djurgården-Skellefteå (matcher 23, 25, 27, 29, 31 mars samt 2 och 4 april)

Semifinalspelet inleds den 6 april 

OBS: Schemat är lagt med reservation för förändring.

Källa: Radiosporten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer