Simon Önerud. Foto: Bildbyrån

Fjärde raka förlusten för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Sjunde förlusten på åtta matcher för HV71. Oscar Sund kunde blivit matchhjälte men stolpen ville annat. Djurgården vann matchen med 3-2.

HV71 hade möjligheten att ta sig upp på slutspelsplats men efter en tung inledning med 3 mål i baken. Fint samspel mellan Dick Axelsson och Sebastian Sandberg låg bakom två av dem.

– Tycker vi spelar jättebra. Vi kommer ut suveränt i första sen blir det lite mer krystat, säger Dick Axelsson till C more.

Men i andra perioden började upphämtningen. I ett snabbt anfall hittade Markus Ljungren fram till Simon Önerud i en två mot ett-situation, som tryckte in reduceringen.

Två minuter in i tredje perioden kom 2-3 reduceringen när David Gustafsson satte sitt första mål för säsongen. Ett distinkt avslut från Gustafsson framspelad av Christoffer Törngren.

– Skönt att äntligen få trycka dit den. Jag var rädd att det inte skulle komma något, säger Gustafsson.

Trots en straff i mitten av sista perioden HV71 vann Djurgården med 3-2. Oscar Sund prickade insidan av stolpen och pucken studsade ut.

– Fan vi kämpar på men det vill sig inte riktigt, säger Gustafsson.

– Vi förlorade matchen i första perioden.

HV71 är kvar på sjundeplats i tabellen och Djurgården tar in fyra poäng på Växjö på fjärdeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.