Ny mardrömskväll för Henke och Rangers

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers fortsätter att rada upp förluster i NHL.

I natt föll man tungt hemma på Manhattan efter 4-1 mot San José.

– Vi försökte komma ut förberedda, säger stjärnmålvakten efteråt.

Backen Tim Heed gjorde sitt första mål till 2-0 12:45 in i första perioden. Ett skott från snäv vinkel som gled in under Lundqvists ben.

– Det var bara ett skott men det tog på vår kille och gick in. Efter det var det uppförsbacke. Om vi hade haft 5–1 kanske det hade varit annorlunda, men nu försöker vi hitta en bra känsla och att börja matchen med att jaga, det är inte lätt, säger Henrik Lundqvist.

”Speciellt göra mål på Henke”

Desto mer nöjd var målskytten.

– Jag försökte hitta en passning in i mitten, men vågade inte chansa ifall de skulle bryta. Så jag tänkte att det var lika bra att skjuta. På något sätt gick den in, säger Heed till Aftonbladet.

-Man har ju alltid drömt om att göra mål i NHL och att få göra det här, i New York, på ”Henke”. Det gör det verkligen extra speciellt.

”Försöker komma ut förberedda”

Melker Karlsson satte också en puck bakom Lundqvist, innan Mika Zibanejad tröstmålade för Rangers. Men 4-1-smällen gör att den dåliga formen håller i sig för blåskortorna.

– När vi är i den position vi är i, när vi börjar jaga, så är det bara så mycket svårare. Vi försökte komma ut förberedda, och de hade inget spel egentligen, säger Henrik Lundqvist.

Målvaktsstjärnan släppte in fyra mål och gjorde 20 räddningar. Rangers är sist i sin division och bland bottenlagen i NHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.