Lance Bouma (17) i den karaktäristiska Chicagotröjan försöker överlista Vancouvers Jacob Markström i en NHL-match för tre år sedan. Foto: TT

Ny NHL-meriterad förstärkning till Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången den här veckan kan krislaget Oskarshamn presentera en NHL-meriterad värvning. Lance Bouma följer i spåren av Max Veronneau.

30-årige Bouma har de senaste säsongerna spelat i AHL men spelade så sent som säsongen 2017-18 53 matcher för Chicago Blackhawks i NHL.

– Det är en forward som verkligen går i bräschen med uppoffrande spel. Han har mycket erfarenhet från spel på hög nivå och vi hoppas att han kan bidra med energi och hjälpa laget, säger sportchefen Thomas Fröberg till SHL-klubbens egen hemsida.

Spelade i Ottawa förra säsongen

25-årige Max Veronneau har en liknande bakgrund och spelade förra säsongen fyra matcher för Ottawa Senators i NHL.

– Max har väldigt bra fart in mot kassen och går på insidan in mot mål. Vi behöver förstärka laget och i Max ser vi de egenskaperna som vi letat efter under lång tid nu, beskriver Fröberg Veronneaus egenskaper.

Oskarshamn gjorde en bra start av säsongen men har nu 13 raka förluster (inräknat övertidsförluster) och är på allvar inblandat i bottenstriden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.