Ny poängsuccé för Lindholm – krossar rekordet. Foto: TT

Ny poängsuccé av Lindholm – krossar sitt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Elias Lindholm har definitivt fått sitt genombrott sedan flytten till Calgary inför den här säsongen. Den talangfulle högerskytten stod för tre nya poäng i natt, alla assist, och har redan gjort nästan 20 poäng mer än sin näst bästa säsong. Calgary föll trots det mot Tamba Bay.

När Calgary mötte serieledaren Tampa Bay noterades Elias Lindholm för tre assist, vilket gör att han nu är uppe i 40 för säsongen. Lindholm är inne i sin bästa säsong hittills, och är hittills uppe i 64 poäng.

Det kan jämföras med 24-åringens näst bästa säsong, för två år sedan, då han spelade till sig 45 poäng. Hyfsad uppryckning av förre JVM-stjärnan alltså. Med 64 poäng är Lindholm klart bäste NHL-svensk sett till poängskörd.

– Han är otroligt viktig för oss och en komplett spelare, säger lagkamraten Oliver Kylington till HockeyNews.se.

Zibanejad tvåmålsskytt

Winnipeg har varit vassa på hemmaplan, och bara förlorat sex matcher i den egna arenan den här säsongen. Nattens match mot Rangers blev inget undantag, och Winnipeg vann med 4–3.

Mika Zibanejad fortsätter att storspela för Rangers, och satte två mål. Det gör att succésvensken stått för tretton mål på de senaste elva matcherna. I eftermatchintervjun medger han att han nog aldrig varit så framgångsrik som nu.

Kritik mot Lundqvist

– Nej, det är kul att se puckarna studsar in, men som det gick i dag så spelar det ingen roll, säger han besviket.

Henrik Lundqvist i Rangers-målet fick kritik för de två mål han släppte in i under två minuter i tredje perioden, som gjorde att Winnipeg kunde vinna matchen.

– Det är frustrerande. Jag kämpade i matchen för att göra rätt och för att det skulle ge resultat. Så det är en väldig besvikelse, för oss som lag men också för mig personligen, säger han.

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

6 - 3

Calgary Flames logo

Calgary Flames

3-1, 2-1, 1-1
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 19092

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.