Foto: TT

NY Rangers klart för Stanley Cup-slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Florida förlorade mot Ottawa i nattens NHL-möte, trots två mål av Gustav Forsling, och Buffalo förlorade mot Montreal. Det innebär att New York Rangers femteplats i östra konferensen är ointaglig och laget är vidare till slutspel.

Erik Brännström gjorde ett mål för Ottawa i 5–2-segern över Florida.

Forslings två mål för Florida tar honom till totalt elva den här säsongen, vilket är ett personligt NHL-rekord.

– Jag försöker bara skjuta mer, sade Forsling i sista perioden.

Mötet Buffalo-Montreal slutade oavgjort och efter en mållös förlängningsperiod avgjordes det med straffar. Matchen slutade till slut 4–3 till Montreal.

New York Rangers hade visserligen spelpaus natten till tisdagen men kan ändå fira. Eftersom både Florida och Buffalo förlorade sina matcher har Rangers nu en tillräcklig marginal i östra konferensens resultatlista för att säkra en slutspelsplats.

Rangers är det femte laget i östra konferensen att säkra en Stanley Cup-plats. I västra konferensen är det fortfarande inte något lag som är helt klart för slutspel.

Totalt åtta lag från varje konferens går vidare till slutspelet.

Pierre Engvall gjorde ett mål för New York Islanders i 5–1-vinsten över New Jersey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.