Filip Forsberg blev tvåmålsskytt mot San Jose. Foto: TT

Ny succé av Forsberg – tvåmålsskytt mot San Jose

Filip Forsbergs målsuccé fortsätter.

I morse, svensk tid, blev han tvåmålsskytt i förlustmatchen mot Erik Karlssons San Jose.

24-åringen är nu bästa svenska målskytt i NHL.

Filip Forsberg brukar normalt sett börja säsongerna lite trögt, rent målmässigt. Men den här hösten har 24-åringen sprutat in mål i parti och minut för sitt Nashville Predators som går som tåget i NHL.

Laget var i morse, svensk tid, på besök i Kalifornien hos San Jose Sharks och fick en riktig mardrömsstart.

Efter första perioden var hemmalaget i ledningen med 3-0, bland annat efter att Erik Karlsson stått för sin 400:e målgivande passning i NHL-karriären.

Två nya mål

Predators kom i kapp och det var främst genom Forsberg. Craig Smith reducerade till 1-3, assisterad av svensken, och därefter såg han själv, med två mål, till att jämna ut matchen.

San Jose fick dock det sista skrattet och vann med 5-4 efter att Joe Thornton avgjort i den tredje perioden, på passning från Marcus Sörensen som även han hade tre poäng i matchen.

Filip Forsberg har nu gjort tolv mål på 18 matcher och ligger med det på en delad tredjeplats i målligan, tre bakom ledande David Pastrnak.

24-åringens bästa notering någonsin i NHL är 33 mål från säsongen 2015-2016.