William Nylander firar sitt första mål för Toronto. Foto: TT

Nylander med första målet för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det tog sin tid. Närmare bestämt elva matcher och 28 minuter innan William Nylander gjorde säsongens första mål för Toronto.

Det hjälpte dock föga – Minnesota vände och vann med 4-3.

Det var i den andra perioden som svensken rundade målet och sköt upp pucken i nättaket och gav Toronto ledningen med 3–2 i hemmamatchen mot Minnesota. Nylander firade sitt mål genom att ”kasta apan från ryggen”, ett engelsk uttryck som innebär att bördan släpper från axlarna.

– Det var skönt, att äntligen få ett. Jag passade Auston (Matthews) och stack direkt på mål, det var bara skönt att se att den gå in, säger han enligt The Star.

Där tog dock det roliga slut för Nylander och Maple Leafs. Minnesota kvitterade och i slutperioden avgjorde Zach Parise för bortalaget som vann med 4–3.

– Idealiskt vore om det här (målet) fick honom att kämpa hårdare, skrinna hårdare och få en tyngd att lätta från hans axlar så att han kan sätta fart. Vi behöver honom för att hjälpa vårt lag och att vara en produktiv spelare. Det tror vi att han kan vara. Det är bara en fråga om tid, säger tränaren Mike Babcock om Nylander, enligt nhl.com.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

3 - 4

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

2-1, 1-2, 0-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19244

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.