William Nylander jublar efter säsongens 35:e mål i NHL. Foto: Bildbyrån

Nylander nådde personbästa efter duell med Dahlin

William Nylander nådde redan i natt sitt 35:e mål i NHL i Torontos 66:e match för säsongen, vilket är ett personbästa. Detta efter att ha vunnit en duell med Rasmus Dahlin när han gjorde avslutande 3-4-målet mot Buffalo.

Toronto plockade ut målvakten för att försöka nå en kvittering utan att lyckas. Nylander tog sig fram på högerkanten och med kraft tryckte han sig förbi Dahlin, en duell mellan två av de största svenska profilerna, och pricksköt in 3-4-målet i det bortre krysset.

Det återstod dock bara 1.02 av matchen och tiden var för knapp för att få med sig någon poäng för Toronto. Nylanders personbästa efter åtta säsonger i NHL var från förra året när han gjorde 34 mål på 81 matcher. Noterbart är att Nylander spelat samtliga 66 matcher i ligan den här säsongen.

Svensken toppar Torontos interna skytteliga och har fyra fullträffar mer än Auston Matthews (31).

Bäste svenske målskytt i NHL

Nylander är bäste svenske målskytt i NHL och har tre mål tillgodo på efterföljande Adrian Kempe och Mika Zibanejad.

Buffalo tog en viktig seger och har häng på en slutspelsplats.

– Vi spelade hyggligt i första perioden, men i andra och tredje kom vi inte alls upp i normal nivå, säger Calle Järnkrok som prickade in sitt femtonde mål för säsongen när han gjorde 2-0 i första perioden till NHL:s hemsida.

Toronto tappade efter den fina inledningen och tränaren var inte speciellt nöjd.

– Andra perioden var nog vår sämsta på hela säsongen om jag ska vara ärlig, säger tränaren Sheldon Keefe.

KLIPP: Jesper Bratt tvåmålsskytt när New Jersey vann (13 mars 2023)