William Nylander ser ut att ansluta till Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

William Nylander har fått klartecken för VM – försäkringen återstår

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander har fått klartecken från sin klubb Toronto Maple Leafs att ansluta till Tre Kronors VM-trupp, enligt uppgifter till SVT Sport. Det enda som återstår är att Svenska ishockeyförbundet löser försäkringsfrågan.

Om William Nylander ska komma till VM, och därmed få spela med sin bror Alexander Nylander, har varit en följetong innan och under mästerskapet i finländska Tammerfors.

Nu har SVT Sport uppgifter på att det enda som återstår för förbundet är att lösa en försäkring för Toronto-stjärnan för de dagar han är i Finland.

Ishockey-VM

– Mediauppgifter får vara mediauppgifter. Vi håller den linje vi alltid har haft. När någon eventuell spelare är klar så kommer vi kommunicera det, säger landslagschef Anders Lundberg till SVT Sport.

Lundberg vill inte kommentera någon enskild spelare, men menar att försäkringen inte borde vara något problem för spelare som likt Nylander har ett kontrakt i NHL.

– Om det är så att en spelare tackar ja till VM och sitter på ett befintligt avtal då är det inga stora problem att lösa en försäkring, säger landslagschefen.

Kommer från stark säsong

Nylander anslöt till VM mitt under mästerskapet även i fjol. 27-åringen har spelat tre VM och på 21 matcher gjort hela 37 poäng.

Den gångna NHL-säsongen stod han för 87 poäng på 82 grundseriematcher.

Hittills har Sverige vunnit alla sina tre matcher i VM-gruppspelet. De slog Tyskland och Österrike efter ordinarie tid och i gårdagens nagelbitare mot hemmanationen Finland vann man efter straffar.

KLIPP: Så såg det ut senast bröderna Nylander spelade tillsammans i VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet