Johanna Dahlén och Dusan Umicevic blir två av huvudfigurerna i SVT:s nysatsning på Hockeykväll. Foto: Foto: Johanna Dahlén, Janne Danielsson/SVT

Nystart för Hockeykväll i SVT

Publicerad

Den 25 november är Hockeykväll tillbaka i SVT.

Fokus kommer att läggas på den svenska hockeyligan SHL, med Dusan Umicevic som programledare.

– Jag väntar mig att Hockeykväll ska vara ett underhållande, framåtlutat och initierat program. Kreativitet är ett centralt ord och där har vi arbetet fram ett nytt sätt att möta både spelare och ledare i SHL, säger Dusan Umicevic.

22 torsdagar framöver kommer Hockeykvälls fokus att vara höjdpunkterna från torsdagskvällarnas matcher, men redaktionen lovar också spännande perspektiv från sina kunniga och erfarna experter samt en hel del listor och historiska tillbakablickar.

Självklart finns Hockeykväll på alla SVT:s plattformar för att skapa så stor spridning som möjligt: det vill säga på svt.se, svt.se/sport, SVT Play och SVT:s sociala medier.

Hockeykväll, kommer precis som SVT:s Fotbollsstudion att ha en exklusiv SVT Play-avslutning klockan 22.30-22.45 varje torsdag.

”Ska bli otroligt spännande”

Dusan Umicevic blir programledare, och till sin hjälp har han hockeyexperterna Jonas Andersson och Håkan Loob. Dessutom ansluter Johanna Dahlén som reporter, och kommer att finnas ute i arenorna för att prata med spelare och tränare och granska det som har hänt.

– Det ska bli otroligt spännande och kul att vara en del av Hockeykväll. Jag ser fram emot att jobba med väldigt erfarna medarbetare och tillsammans förmedla SHL på ett nytt sätt, med olika intressanta vinklar. Jag har höga förväntningar på att vi ska erbjuda tittarna just det, ett intressant program med mycket kunskap, blandat med de största snackisarna i hockey-Sverige, säger Johanna Dahlén.

Nye expertkommentatorn Håkan Loob ser fram emot att vara en del av Hockeykvälls nysatsning.

– Att få vara med om SVT:s satsning på Hockeykväll kommer att vara både spännande och intressant. Ett hockeyprogram som kommer vara inriktad utifrån ett flertal infallsvinklar. Jag ser det som en ynnest att få lägga till mina tankar och åsikter kring det som kommer att dyka upp vid varje tillfälle det spelas en omgång i SHL, säger Håkan Loob.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer