William Nylander nätade för Toronto. Foto: Bildbyrån.

Nytt mål av Nylander – Toronto nära avancemang

För fjärde matchen i rad gjorde William Nylander mål i Stanley Cup-slutspelet.

Hans Toronto utklassade Montreal och är nu bara en seger från avancemang.

Samtidigt var svensklaget Nashville nära att knipa övertaget mot favoriterna Carolina, men förlorade efter förlängning.

Seger med 4–0 i natt betyder att Toronto har fått ner Montreal i brygga och nu leder med 3–1 i matcher i åttondelsseriens bäst av sju. Avgörandet kan komma redan natten mot fredag, svensk tid, då lagen möts igen.

William Nylander är i storform och gjorde sitt fjärde slutspelsmål på lika många matcher. Han är den tredje Toronto-spelaren i NHL-historien som lyckas med en sådan målsvit i slutspelet, enligt NHL.

Matchens första mål

Svenskens mål var matchens första och det kom en och en halv minut in i den andra perioden, efter att Nylander tagit emot en bakom-ryggen-passning av Alex Galchenyuk framför mål.

Efter 25-åringens förlösande mål fick Toronto in ytterligare två puckar i den andra perioden. Alex Galchenyuk avslutade sedan själv med att sätta 4–0-målet i en tom målbur i slutminuterna.

Den som vinner av Toronto och Montreal får möta Winnipeg i kvartsfinalserien, som i tisdags slog ut Edmonton efter 4–0 i matcher.

3–2 i matcher för Carolina

Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm, hade chansen att ta ledningen i åttondelsserien mot Carolina när lagen i natt möttes för femte gången.

Efter att ha blivit utskåpade av Carolina i de två första slutspelsmatcherna kom Nashville tillbaka och lyckades vinna de två nästkommande matcherna. Inför nattens match stod det således 2–2, och Nashville ville inte nöja sig med det.

Svensklaget tog ledningen med både 1–0 och 2–1. Men Carolina, med Jepser Fast på isen, kvitterade i den tredje perioden och lyckades sedan få in ett segermål endast två minuter in i förlängningen.

Carolina, som vann den Centrala divisionen i grundserien, leder därmed med 3–2 i matcher. Lagen möts igen natten mot fredag, svensk tid.