Elias Pettersson gjorde gårdagens första mål i junior-VM-premiären. Foto: Bildbyrån

Oklart om Pettersson spelar mot Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

En förkyld Elias Pettersson klev av Juniorkronornas träning dagen efter premiärsegern mot Vitryssland i junior-VM. Det är oklart om den 19-årige forwardsstjärnan spelar mot Tjeckien.

– Svårt att svara på, säger förbundskapten Tomas Montén.

Juniorkronorna besegrade Vitryssland med 6–1 i annandagens premiärmatch vid junior-VM i ishockey i Buffalo, USA.

Under onsdagen så tränade laget en dryg halvtimme på is i Key Bank Center som är matcharenan för det kommande mötet med Tjeckien.

JVM i ishockey

Alla svenska spelare var tillgängliga och tränade. Några spelare klev däremot av isen tidigare, bland annat viktige forwarden Elias Petterson som kände sig förkyld.

Klev av träningen

– Det var lika bra att han klev av, säger Tomas Montén.

19-årige Pettersson gjorde ett mål och en assist i JVM-premiären där Sverige efter en trög start kom i gång och gjorde fem mål under de två avslutande perioderna.

– Det var lite spänt och nervöst. Men det kändes som att det var en bra förstamatch att få och spela i gång i laget, säger Tomas Montén.

På torsdagen väntar Tjeckien, som imponerade och vann över Ryssland (5–4) i sin premiärmatch.

Blivit förkyld

Montén svarar något svävande på om Växjöspelaren Pettersson, som ligger tvåa i SHL:s poängliga, kan spela matchen eller om förkylningen sätter stopp.

– Om du är läkare får du ta det beslutet och fundera på hur det är. Det är svårt att svara på, det får du spekulera i, säger Montén.

Först med nyheten var hockeynews.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet