Olle Alsing blev hjälte. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olle Alsing avgjorde för Leksand i förlängning

Stjärnvärvningen Olle Alsing blev stor matchvinnare för Leksand borta mot HV71 – ikväll gjorde hemvändaren sitt första mål sedan återkomsten till sin gamla klubb.

– Det var en rolig match och roligt spel, konstaterar 26-åringen i C Mores sändning.

Efter en mållös första period mellan HV71 och Leksand hände det desto mer i den andra. Eller som hemmalagets Emil Andrae summerade perioden i C Mores sändning:

– Mycket rock and roll.

För först tog Leksand tog ledningen, men en minut och 25 sekunder senare kom kvitteringen – och Tyler Vesel kunde fira sitt första SHL-mål i karriären.

Amerikanen, som gjorde 46 poäng på 52 grundseriematcher för HV i Hockeyallsvenskan förra säsongen, höll sig framme på Fredrik Forsbergs retur.

Efter en fin individuell prestation kunde sedan Vesles landsman Andy Miele ge hemmalaget ledningen när han kastade upp pucken i krysset.

Men bara 43 sekunder senare kvitterade Leksand. Gästerna vann en tekning i offensiv zon, Olle Alsing drog till med ett skott från blålinjen som Justin Kloos styrde in till 2-2.

Mållöst även i tredje perioden och matchen gick till förlänging. Där behövde Olle Alsing, som efter två år i Djurgården och två år utomlands kom tillbaka till Leksand inför den här säsongen, bara 40 sekunder på sig innan han sköt in segermålet 3-2.

– Jag sköt och hoppades på det bästa, säger han efter matchen.

Segern var Leksands andra raka och HV71 får fortsätta att vänta på säsongens första trepoängare.