Olofsson målskytt på nytt – Buffalo föll i förlängningen

Igår avgjorde Victor Olofsson mötet med Nashville. I kväll gjorde han ett av målen när Buffalo förlorade på övertid mot New York Islanders med 3-2. Poängen räddades av Jack Eichel som förlängde sin poängsvit till 16 matcher. Rasmus Dahlin har nyss kommit tillbaka från en skada och spelade strax över 24 minuter.

– Dahlin var enastående idag. Han gjorde sig förtjänt av sina 24 minuter och ser ut att vara fräsch och har mycket energi, säger tränare Ralph Krueger efter matchen.

Dahlin spelade näst mest och var bara slagen av Victor Olofsson i den kategorin, som fortsätter ösa in mål. Efter att bara ha gjort mål i powerplay till en början har även spelet i fem-mot-fem lossnat.

– Det känns också som att jag börjat komma rätt nu. I början var det en liten inkörningsperiod, det är ju ändå en av världens bästa ligor så det tog ett tag att anpassa sig. Sedan en månad tillbaka tycker jag att jag spelar som ska kunna göra, jag är hemma här nu, säger han till Sportbladet.

Dahlin tacklades mot huvudet

Men kvällens mål gjorde han i powerplay, en riktig delikatess. Framspelad av Rasmus Dahlin, ett av hans enklare passningspoäng, så avlossade Olofsson ett skott från den övre delen av den högra tekningscirkeln. Skottet gick som en projektil upp i krysset och betydde 1-1. Olofsson leder både skytteligan och poängligan för nykomlingar i NHL, 15 mål och 31 poäng på 34 matcher.

Med 3.33 kvar av matchen satte Mathew Barzal in en tackling mot huvudet på Rasmus Dahlin. Svensken, som precis kommit tillbaka från en hjärnskakning, blev förbannad och situationen slutade med att Barzal fick två minuters utvisning för roughing.

I det efterföljande numerära överläget kvitterade Jack Eichel för Buffalo, 1.46 från slutsignalen. Hans 23:e för säsongen. Bara Bostons David Pastrnak har gjort fler, 26. Olofsson bildar kedjeformation med Eichel och Sam Reinhart.

– Att spela med Eichel är bara fantastiskt. Jag skulle säga att han är hetaste spelaren i ligan just nu, så det är bara att försöka haka på honom.

New York Islanders knep extrapoängen i förlängningen, Anthony Beauvillier satte avgörandet, tredje raka segern för Islanders.