Örebro firar efter 5-2 mot Djurgården Foto: Bildbyrån

Örebro chockade Djurgården

Örebro tog tre blytunga poäng i bottenstriden efter 5-2 hemma mot Djurgården. I och med segern tog sig Örebro tillbaka över kvalstrecket.

Örebro inledde matchen i ett högt tempo, och skapade flest chanser. Örebro fick också utdelning på sina lägen och gick in i periodpaus med en 2-0-ledning efter att ha vunnit skotten med hela 17-8.

I andra lyckades Djurgården täta till defensiven något, och släppte endast till åtta skott mot mål. Men det spelade ingen roll för Örebro som ändå lyckades göra två mål, och utöka ledningen till 4-1 inför den sista perioden.

Steen visade god form

Redan efter en minut av den sista perioden kunde Örebro sätta spiken i kistan när Patrik Virta satte 5-1. Djurgården skulle sedan få in en reduceringspuck till, men närmare än 5-2 kom aldrig stockholmarna.

Örebros målvakt Stefan Steen var en av frontfigurerna för Örebro när han räddade 93,75% av skotten. Passande för Steen, då Örebro under kvällen uppges ha gjort klart med världsmästarmålvakten Jhonas Enroth.