Örebro Hockey åker på en ekonomisk smäll. Foto: TT

Örebro Hockey får betala tillbaka sju miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Hockey åker på ytterligare ett domstolsbakslag. Föreningen måste betala tillbaka sju miljoner kronor i coronastöd.

– Det kommer drabba oss, men utan att säga för mycket så kommer vi att klara det också. Men det är klart som tusan att det inte är positivt för utvecklingen, har vd:n Mikael Johansson tidigare sagt till Nerikes Allehanda.

Under pandemin beviljades Örebro Hockey ett rejält ekonomiskt stöd för att täcka upp för korttidspermittering av personal. I december 2021 krävde Tillväxtverket tillbaka pengarna, men hänvisning till att klubben redan innan pandemin dragits med stora ekonomiska bekymmer.

Fler elitföreningar drabbade

Därför var problemen inte orsakade av pandemin, och Örebro Hockey skulle betala tillbaka dryga sju miljoner kronor.

Klubben överklagade beslutet till förvaltningsdomstolen, med argumentet att ekonomin som helhet är god om man ser till alla föreningens bolag. Men rätten håller inte med, och har beslutat att gå på Tillväxtverkets linje, enligt Nerikes Allehanda.

Flera andra elitföreningar har också fått sina coronastöd tillbakakrävda av Tillväxtverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.