Örebro nollade Djurgården: ”Ville krascha partyt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett formstarkt Djurgården bjöd in till jubileumsfest – men Örebro sabbade partyt.

Målvakten Jhonas Enroth höll nollan i Stockholm för tredje matchen i rad i 3–0-segern och såg till att Djurgården är kvar på kvalplats.

– Vi ville krascha partyt, säger Örebros 1–0-skytt Rodrigo Abols till C More.

Djurgården är SHL:s formstarkaste lag efter nyår, men den usla hösten gör att laget först tidigare i veckan kunde lämna jumboplatsen för första gången sedan i november.

På lördagen, då klubbens ishockeysektion firade 100 år, kunde laget också lämna kvalplatsen.

I stället fick laget sin fyra matcher långa segersvit bruten och är, med två matcher mer spelade, en poäng efter Malmö närmast ovanför kvalstrecket. Lagen möts på tisdag.

Till en slutspelsplats ökade avståndet till sju poäng.

Ett fullsatt och energifyllt Hovet, 8 094 åskådare, lyfte i stället Örebro som är inblandat i streckstrid högre upp i tabellen för att ta en direktplats till SM-kvartsfinalerna. Segern innebar att Örebro ligger kvar på sjätte plats, den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

Nervöst hemmalag

Hemmalaget, som spelade i jubileumströjor, uppträdde nervöst inför storpubliken och den tilltänkta festen.

Något som Örebro utnyttjade.

Rodrigo Abols sköt ledningsmålet i en förstaperiod där Örebro vann skotten med 11–3.

– Vi kom ut och var redo, tidigare har vi varit mjuka och passiva, säger Abols, vars lag hade två raka förluster, till C More.

Djurgården lyfte sig i andra perioden – men Jhonas Enroth radade upp viktiga räddningar och Örebro utnyttjade sina chanser.

Trivs på Hovet

Efter bara 16 sekunder gjorde Joel Mustonen 2–0 och med 24 sekunder kvar av mittperioden pricksköt backen Libor Sulak 3–0 i numerärt överläge.

Då hade hemmalagets Fredrik Forsberg i samma numerära underläge chansen på ett friläge – men Enroth räddade.

– Det är synd att de gör mål i slutet. Det var surt, säger Forsberg till C More.

Jhonas Enroth, med Huddinge som moderklubb, trivs ypperligt på Hovet. Det var tredje Stockholmsbesöket i rad som VM-guldmålvakten från 2013 nollade Djurgården. Han räddade 27 skott och höll säsongens sjätte nolla.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0 - 3

Örebro HK logo

Örebro HK

0-1, 0-2, 0-0
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.