Örebro fick jubla på lördagen. Foto: TT

Örebro premiärvann mot Linköping: ”Tuff match”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro vann SHL-premiären hemma mot Linköping med 3-2 i Behrn arena.

Och det var centern Robert Leino som visade vägen i förlängningen.

– Det var en riktigt tuff match, och det känns förstås jätteskönt att vinna i premiären och göra mål, säger matchhjälten till C More.

Linköping har haft en tung försäsong med idel förluster och Örebro har inte heller övertygat i träningsmatcherna. Men på lördagskvällen kunde alltså närkegänget till sist fira en seger direkt i premiären inför en fullsatt och kokande arena.

Örebro kom ut i flygande fart och fick en drömstart i prestigemötet. Redan efter en dryg minut retursköt Emil Larsson in första målet direkt efter en tekning. Men efter en kvart kvitterade Christoffer Ehn när han kliniskt placerade pucken i krysset förbi målvakten Jhonas Enroth.

”Klockren tekning”

– Det är en klockren tekning, sen är jag på rätt plats. Skön start, måste man säga, sade Emil Larsson till C More efter första perioden.

– Skitkul att vara igång igen. Det är bra stämning i arenan och ett härligt tempo, tillade han.

Men två minuter in i andra perioden hade gästerna vänt matchen när Linköpingsprodukten och talangen Filip Bystedt satte 2–1 via stolpen i powerplay.

– Jag var lite osäker på om pucken var inne, men det är klart att det var skönt att se att det var mål. Mitt mål är att visa upp mig, ta så mycket istid som möjligt, sade Bystedt till C More efter andra perioden.

Men efter mittenperioden var det i stället Örebros tur att vända tillställningen.

Supertalangen målskytt

Tolv minuter in i tredje perioden klev Örebros 17-årige supertalang Leo Carlsson fram i powerplay och pricksköt in 2–2 bakom målvakten Marcus Högberg – inför talangscouterna på läktarna.

Och Örebrocentern Robert Leino avgjorde alltså sedan i förlängningen när han tryckte in pucken i nättaket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.