Örebros Filip Berglund jublar. Foto: Bildbyrån

Örebro studsade tillbaka – ökar på i matchserien

Örebro studsade tillbaka och vann även det andra kvartsfinalmötet mot Timrå.

Och leder nu med 2–0 i matcher.

– Det var det som behövdes idag, det var ett litet skitmål, säger matchvinnaren Linus Öberg till Cmore.

Örebro vann det första mötet med 4–1. I andra mötet i Medelpad på söndagen hamnade man i underläge direkt.

Elmeri Eonen gjorde 1–0 till Timrå. I andra perioden vände Örebro, i numerärt överläge satte Filip Berglund 2–1, men efter en kvittering av Timrås Emil Pettersson, även det i powerplay, var ställningen 2–2 efter andra perioden.

Avgjorde med ”skitmål”: ”Det som behövdes”

I andra sköt Jakob Stenqvist in 3–2 till Timrå från blålinjen, en puck som gick in bakom en skymd Jonas Enroth i Örebros mål. En fullsatt arena i Timrå både trodde och hoppades nog på seger, men Örebro hittade en väg att vinna, som Linus Öberg beskrev det vid Cmores intervjumikrofon.

Först kvitterade Marcus hadegård innan Linus Öberg jobbade in en puck i en trasslig situation framför mål, till 4–3 för Örebro.

Timrå fick chansen i spel sex mot fyra i slutet av matchen, men var aldrig nära. Örebro leder kvartsfinalserien, som spelas i bästa av sju matcher, med med 2–0.