Linus Öberg storspelade mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Örebro till semifinal – var nära tappa 3-0 i sjunde matchen

Örebro vann mot Timrå med 3-2 efter stor dramatik i slutminuterna. Timrå kom tillbaka starkt från 3-0-underläge men Örebro kunde nå sin andra SM-semifinal i klubbens historia.

– Skönt att vi lyckas lösa det här. De hade tryck på oss, säger Linus Öberg.

När Timrå plockade ut målvakten Jakob Johansson och spelade sex mot fem utespelare fick William Wikman med sig pucken i ett friläge men hans skott mot det tomma målet från halva planen gick utanför. Publiken suckade men Örebro kunde hålla undan.

– Vi fick några tvåor emot oss och det blev tajt där ute. Vi hade dock tryggheten i vårt grundspel. Vi är det bättre laget över sju matcher men vi har mer i oss. Vad har vi att vara nöjda med? Vi ska vinna SM-guld, säger Christopher Mastomäki till C More.

Får möta Skellefteå i semin

Publiken stod kvar länge och applåderade och sjöng för sitt Örebro som nådde sin andra semifinal, den första 2021. I semifinalen kommer man att få möta Skellefteå AIK.

– Jag är jättestolt och vi blev femma i serien. Zoomar vi ut är vi stolta över säsongen. Örebro var mycket bättre i två perioder och jag är jävligt stolt över hur den tredje perioden spelades, säger Timrås tränare Anders Karlsson.

– Hela Timrå IK mår bra nu, säger Karlsson.

Timrå tog över matchen helt

När det såg ut som om Örebro redan avgjort matchen reducerade Jakob Stenqvist till 3-1 efter att Timrå snott åt sig pucken. Med sju minuter kvar blev det nerver på riktigt. Jonathan Dahlén spelade in pucken från högersidan och Anton Lander kunde stöta in 3-2 från nära håll. I och med målen tog Timrå över matchen helt.

I början av andra perioden drev Christopher Mastomäki framåt på högerkanten och släppte den till Oliver Eklund som fri med Jacob Johansson hittade en lucka för 2-0.

Ett par minuter senare kom Örebro återigen i en snabb omställning på högersidan. Linus Öberg, som gjorde 1-0, spelade in pucken och Milton Oscarson styrde in 3-0, det matchvinnande målet skulle det visa sig.