Oscar Klefbom har länge varit en bärande spelare i sitt Edmonton. Foto: Bildbyrån

Oscar Klefbom opererad: ”Undrar om det är värt det”

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Klefbom är fortfarande borta från NHL-isen.

Och frågan är om det blir en fortsättning för 27-åringen.

– När du gör en sådan här operation undrar du om det är värt det, säger Klefbom på en pressträff.

Svenskens västra axel har spökat under hela hans karriär och den här säsongen har 27-åringen från Hammarö inte spelat alls. För en månad sedan genomgick han en operation.

Klefbom, som spelar i NHL-klubben Edmonton, beskriver operationen som lyckad på en pressträff med nordamerikanska medier. Nu väntar en lång rehabilitering för backen som inte vet när – eller om – han kan vara tillbaka på isen.

– Det är det som är grejen... det är svårt att säga. Han (läkaren) säger att jag kan komma att spela igen, men det är alltid en risk. Vi kommer att se hur jag ligger till när rehabiliteringen går mot sitt slut, och det är dags att ta ett beslut. Det kommer att följas upp många gånger, säger Klefbom.

Livskvalitet prioriteras

Det råder ingen tvekan om att Klefbom vill tillbaka till isen. Trots axelsmärtorna under karriären har han varit en ledande spelare i Edmonton och det vill han fortsätta att vara.

Men det finns också parametrar att ha i åtanke.

– När det kommer till livskvalitet så tror jag att alla tycker att det är högsta prio. Du vill ha ett bra liv efter hockeyn också. Självklart vill jag spela igen. Jag har spelat med smärta och många andra spelare har också gjort det, men när det påverkar hur du sover eller hur du sätter på dina kläder så kom det till en punkt där jag ville ha operationen gjord, säger han.

”Mer än hockey”

Det har varit en mentalt prövande tid för Klefbom.

– Det har varit mentalt svårt att veta att man behöver opereras och att man inte är 100 procent säker om man kommer att kunna komma tillbaka och spela, eller hur livskvaliteten efter hockeykarriären blir, säger Oscar Klefbom.

ARKIV: Tidernas NHL-rekord av San Joses Marleau (20 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.