Foto: TT

Oscar Lindberg klar för Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart, Oscar Lindberg återvänder till Skellefteå AIK. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt för klubben.

”Det kommer att bli magiskt, jag har saknat det otroligt mycket”, säger 31-åringen i ett pressmeddelande.

Det är tio år sedan Oscar Lindberg lämnade Skellefteå. Sedan dess har han spelat flera år i NHL och senast i schweiziska storklubben Bern, där han stod för 49 poäng på 60 spelade matcher. Nu återvänder han till Skelleftå och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

”Det är väldigt skönt att ha detta klart. Vi har hållit på fram och tillbaka hela sommaren så att ha allt klart innan allt drar igång känns jättebra. Att komma hem har varit på tapeten i något år. Jag och familjen har känt mer och mer att vi vill bo full tid i Skellefteå så det känns jätteskönt att komma hem”, säger Lindberg i ett pressmeddelande.

Oscar Lindberg har bland annat ett VM-guld med Tre Kronor från 2013 och ser fram emot att återvända hem.

”Det kommer att bli magiskt, jag har saknat det otroligt mycket. Jag var på en slutspelsmatch förra säsongen och det är ett fantastiskt tryck i arenan. Jag har saknat det här familjära också, att man känner folk runtom och att det känns mer personligt. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Skellefteå Kraft Arena framför er igen”, säger Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.