Foto: TT

Oskar Lindblom drabbad av cancersjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske NHL-spelaren Oskar Lindblom, 23, har drabbats av cancersjukdomen Ewings sarkom.

Det skriver hans klubb Philadelphia Flyers i ett uttalande på sin hemsida.

Svensken väntas inte spela mer den här säsongen.

Klubben skriver i uttalandet:

”Philadelphia Flyers forward Oskar Lindblom har blivit diagnostiserat med Ewings sarkom av specialister från Pennsylvania. Han kommer genomgå ytterligare tester och utvärderingar nästa vecka och börja behandlingen omedelbart därefter. Han förväntas inte återvända för spel under resten av säsongen”.

”Flyers kommer göra allt för att stötta Oskar Lindblom och hjälpa honom att få bästa möjliga vård. Av respekt för Oskar och hans familj kommer klubben inte ge några ytterligare kommentarer just nu och ber att Oskars privatliv ska respekteras en tid framåt så han kan fokusera på behandling”, skriver klubben.

Fostrad i Brynäs

Oskar Lindblom är fostrad i Brynäs och säsongen 2016-2017 var han med och spelade SM-final med Gävle-klubben. Efter säsongen åkte han över till  NHL-klubben Philadelphia Flyers där han tog en plats.

På 134 matcher matcher har han gjort 57 poäng (30+27) och Lindblom har noterats för 18 poäng (11+7) på 30 matcher den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.