Oskarshamn krossade HV71 – sätter press på Brynäs

Oskarshamn går en kamp för att undvika playout i SHL och i kväll tog de en viktig storseger mot redan avhängda HV71. Jönköpingslaget var väldigt blekt och matchen slutade 7-0 till hemmalaget.

– Det är genant, säger Alexander Bergström till CMore.

Den första perioden slutade ”bara” 1-0 då Tyler Kelleher gjorde mål från liten vinkel.

Det var i period två som islossningen kom. 2-0 kom ganska tidigt och senare kom tre till inom loppet av fyra minuter: först Max Veronneau, sedan Kelleher igen och 5-0 gjorde Fredrik Olofsson.

– De är frustrerade och de bjuder på några. Det är skönt att vi tar till vara på det. Vi tar det vi får, säger Olofsson till CMore.

HV71, som inte längre kan nå säker mark utan kommer att få spela kval mot det lag som blir näst sist i serien, hade inget att komma med.

Oskarshamns asfaltering fortsatte i tredje genom ett till mål av Veronneau och ett av Kim Rosdahl.

– Fantastiskt kul att det blev såhär. Det var jättekul att det blev utdelning också, säger Oskarshamnskaptenen Jonas Engström.

Oskarshamn går en kamp med Brynäs om vilka som undviker att möta HV71 i den avgörande matchserien om vilket lag som åker ur SHL. Efter segern har smålänningarna tre poäng ner till Gävlelaget, men Brynäs har spelat två matcher färre. För Oskarshamn återstår bara en drabbning i grundserien.

Segern var Oskarshamns första mot HV71 i SHL.

– Vi har ett stort arbete framför oss. Det är ett lag vi eventuellt får i kval så jag förväntade mig mer av mig själv och alla andra, säger HV71:s Bergström efter matchen.