Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

IKO Oskarshamn vann efter övertidsdrama Foto: Bildbyrån

Oskarshamn kvitterade matchserien efter förlängningsdrama

Det krävdes förlängning, men till slut kunde Oskarshamn segra med 4-3.

Avgörande målet sattes av Lukas Pilö knappt 17 minuter in i förlängningen.

– Jag tycker vi håller ihop och kämpar tillsammans, säger Oskarshamns huvudtränare Martin Filander.

Ett pressat Oskarshamn, som var tvunget att vinna, tog ledningen redan efter sex minuters spel genom Myles Powell i powerplay. Men Luleå skulle vända på steken snabbt.

Drygt sex minuter senare hade Norrbottenslaget gjort både 1-1 och 1-2, där båda målen kom från backar. Första från Jonathan Andersson, och det andra från Julius Honkas klubba.

Efter en andraperiod där båda lagen hade långa stunder med bra tryck var ställningen 3-2 till Luleå inför tredje.

Stark avslutning från Oskarshamn

En period där Oskarshamn hade bäst tryck i skridskorna. Och det skulle ge utdelning. Med tio minuter kvar av perioden skulle Ahti Oksanen kvittera till 3-3, ett mål som blev periodens sista. Det trots riktigt heta lägen åt båda håll.

Förlängning alltså. En förlängning som Oskarshamn vann, trots en massiv press från Luleå. Lukas Pilö fick pucken från Jiri Smejkal vid högra tekningscirkeln och avslutade med ett vasst handledsskott.

– Moralen är grym. Jag tycker vi håller ihop och kämpar tillsammans. Det är små marginaler när det är lika och går till overtime. Det var kul att hitta en väg att ta det till en match tre, säger Oskarshamns huvudtränare Martin Filander på presskonferensen efter matchen.

Redan imorgon spelas den tredje och direkt avgörande matchen i åttondelen.

Segern blev emellertid dyrköpt för Oskarshamn. Poängligatvåan i SHL, Patrik Karlkvist, fick nämligen en puck i huvudet i tredje perioden, och tvingades utgå.

På frågan om status på Karlkvist under presskonferensen var Filander fåordig.