Oskarshamnspelare jublar. Foto: Bildbyrån.

Oskarshamn fixade match 7 – trots Timrås upphämtning

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns sista hemmamatch för säsongen gav en utjämning i SHL-kvalet efter 5-4 i förlängningen mot Timrå. En vinst som satt långt inne – och fixar fram en avgörande match om SHL-platsen.

Oskarshamn hade ledningen med 4-2 och var på väg att ordna en sjunde avgörande match mot Timrå i SHL-kvalet, men då närmade sig kollapsen: Illa tagna utvisningar gav Timrå både reducering och kvittering och när förlängningen kom så tog det bara tre sekunder innan Timrå fick ett nytt powerplay.

Men hjälpta av en engagerad hemmapublik klarade Oskarshamn boxplay-spelet och tog därefter kommandot i förlängningen.

– Vi skulle bara vinna i dag. Vi har en bra sammanhållning och det här är bara hur kul som helst, sa Joakim Thelin till C More.

”Hur kul som helst” blev det efter sex minuters förläningsspel, för då avgjorde Thelin. Joakim Thelin vann en duell mot Emil Berglund (som gjorde tre assist för Timrå) och bröt in framför mål där han snärtade in pucken. Jublet från läktarhåll gav känslan att taket i hallen skulle lyfta.

– Det var skönt att rättvisan äntligen kunde segra. Nu kommer någon ha armarna i luften efter sista matchen och vi vet hur det är att ha det, för vi slog ut AIK. Vi har tränat 200 pass den här säsongen så vi kan hitta varandra även om ljuset är släckt, sa Oskarshamnstränaren Håkan Åhlund till C More.

Fjärde förlängningsmatchen

Det var den fjärde matchen mellan lagen som gick till förlängning. Nu väntar en sjunde och avgörande match, då har Timrå hemmaplansfördel och den matchen spelas på måndag.

– Kan vi hålla vårat spel genom hela matchen så har vi en toppchans att vinna det här. Det är klart att det kommer vara press, men det gäller för båda lagen. Vi har en bra chans att vinna. Vi vet vad som kommer ske, för vi var i SHL-kval även förra året, sa Timråtränaren Fredrik Andersson till C More, en halvtimme efter matchens slut – i bakgrunden ekade Oskarshamnfansens sång. 

Kval till SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

5 - 4

Timrå IK logo

Timrå IK

2-0, 1-2, 1-2, 1-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 3275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.