Oskarshamn utökade bottenrekordet till 16 förluster. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn utökade bottenrekordet till 16 förluster

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn byggde på sitt eget bottenrekord i SHL och förlorade för 16:e matchen i rad när besökande Frölunda vann med 5-2.

– Det är surt att inleda det nya året med en ny förlust, säger Oskarshamns Jonas Engström.

Som vanligt tackades målvakten efter matchen. I Frölunds fall var det extra välförtjänt då Niklas Rubin storspelade i första perioden och höll nollan där Oskarshamn vann skotten med 15-9. I slutminuten av första perioden gjorde Jesper Sellgren psykologiskt viktiga 1-0 för Frölunda efter en snabb omställning.   

– Vi steppar upp i andra och tredje perioden och vinner välförtjänt, säger Niklas Rubin till C More och undviker att nämna den första perioden där han höll Frölunda kvar i matchen.

– Ja, jag gjorde några roliga räddningar så det va la gött, säger Rubin leende när han blir påmind.

Grovt slarv vid Frölundas 2-1-mål

Oskarshamn slarvade grovt framför eget mål när påpasslige och fräcke Max Friberg i spel fyra mot fem snodde åt sig pucken och serverade Mats Roselli Olsen som fri gjorde 2-1 och såg till att Frölunda fick något att bygga på. Det var stor glädje i båset efter det märkliga målet.

– Det är surt att inleda det nya året med en ny förlust. Men det är ett steg upp mot matcherna från före nyår. Nu fanns det en kamp och desperation. Nu får vi ladda om, säger Oskarshamns lagkapten Jonas Engström.

Frölunda tog sin femte raka seger och snodde åt sig serieledningen från Rögle med tre fler matcher spelade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.