Oskarshamn tog en viktig seger hemma mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn vann Smålandsderbyt mot Växjö

Oskarshamn tog en viktig seger hemma mot Växjö.

En bra start av Oskarshamn la grunden för 3-1-segern.

Trepoängaren var Oskarshamns första mot Växjö i SHL.

Inför matchen hade Växjös målvakt Viktor Fasth högst räddningsprocent i ligan. Något som han var tvungen att visa i den första perioden. Växjö lyckades komma fram till några chansen men det var hemmalaget Oskarshamn som hade bäst möjligheter att ta ledningen.

Men den första perioden slutade 0-0.

Även den andra perioden blev mållös. Trots en bra period av Oskarhamn, som skapade bra lägen, blev det inga mål. I slutet av perioden fick man chansen i powerplay men Växjö kunde stänga igen tack vare en bra defensiv.

Hemmalaget Oskarshamn inledde den tredje perioden på bästa sätt. Andrew O'Brien lyckades göra 1-0 efter 43 sekunder, hans första mål för Oskarshamn. Efter 03:57 kom också 2-0 målet genom Palmberg, som avslutade distinkt.

I mitten av den tredje perioden fick Oskarshamn straff med en man mindre på isen. En straff som Veronneau förvaltade på bästa sätt genom att göra 3-0.

Med 03:44 kvar reducerade Växjö i powerplay genom Rosén. Men det blev också matchens sista mål. Slutresultatet blev 3-1.

Segern innebar att Oskarshamn tog sin första trepoängare i ett Smålandsderby i SHL – och samtidigt bröts Växjös långa svit från slutet av förra året med poäng i varje match.

ARKIV: HV71 avgjorde med solomål på övertid (8 februari)