• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Otäck skada i SDHL – matchen avbröts

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Modo och AIK i SDHL fick avbrytas efter en otäck skada.

– Hon var vid fullt medvetande när hon lämnade isen i ambulans, säger Modotränaren Björn Edlund till Allehanda

I början av den tredje perioden tacklades Modos Breanne Wilson-Bennett av AIK:s Louise Nordberg Tenglin. Wilson-Bennet blev liggande på isen i elva minuter innan en ambulans var på plats.

”MODO Hockeys Breanne Wilson-Bennett har nu fått lämna Örnsköldsviks sjukhus efter den otäcka situationen i dagens match. ”Undersökningar visar på inga frakturer, men en konstaterad hjärnskakning. Hon mår efter omständigheterna bra”, kommenterar sportchef Björn Edlund till lagets Twitter.

– Hon är på väg till sjukhuset, säger Frank Eriksson, press- och marknadschef i Modo hockey till SVT.

– Hon var vid fullt medvetande när hon lämnade isen i ambulans. Men hon mådde inte bra. Jag ska snart åka till sjukhuset och hälsa på henne, säger Modotränaren Björn Edlund till Allehanda.

Matchen avbröts och Nordberg Tenglin fick matchstraff efter tacklingen.

Efter omkring en halvtimme kom matchen i gång igen. Modo vann med 3–2 efter en lång straffläggning som avgjordes först efter 50 (!) straffar.

SDHL

MODO Hockey logo

MODO Hockey

3 - 2

AIK IF logo

AIK IF

1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0
Fjällräven Center, Örnsköldsvik
Publik: 124

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.