Se Stenbergs hattrick-show – stor hjälte på hemmais • Se målen i klippet Foto: Viaplay

Otto Stenberg låg bakom Juniorkronornas andra raka seger i JVM

Hattrick på sin hemmaplan.

Otto Stenberg, 18, hade en fin kväll i Scandinavium när han blev stor hjälte för Juniorkronorna som tog andra raka segern i JVM.

– Det är svårt att beskriva. Det var magiskt, säger Stenberg till SVT Sport efter 5-0-segern mot Tyskland.

Det var först 15.48 i den första perioden som Sverige spräckte målnollan. Frölundaduon David Edstrom och Otto Stenberg låg bakom målet som den sistnämnde smackade in via stolpen och i krysset.

Sen var det återigen det högra krysset bakom den tyske målvakten Matthias Bittner som Juniorkronorna hittade. Den här gången var det Mattias Hävelid, till vardags i Linköping, som snyggt satte 2-0.

JVM i ishockey

– Det var skönt att få till en sån träff, säger Mattias Hävelid till TV6.

Men det här var Otto Stenbergs afton. Forwarden, som spelar sina hemmamatcher för Frölunda i just Scandinavium i SHL, gjorde både 3-0 och 4-0 i den tredje perioden och fullbordade sitt hattrick.

Publiken skanderade hans namn

”Otto Stenberg, Otto Stenberg”, skanderade publiken.

– Jäkligt häftigt. Inget man förväntade sig inför detta JVM. Man hör dem hela tiden och det ger en jäkla skjuts, säger Stenberg till SVT Sport.

Efter matchen medgav talangen att den här upplevelsen är något han rankar högt i sin unga karriär.

– Det här är något jag sätter högt. Och att göra tre mål var coolt.

Segern var Sveriges andra raka och laget ligger tätt efter Kanada, som har bättre målskillnad, i gruppen. I morgon fredag möts lagen.