Ovetjkin poserar med Putin – men vägrar att uttala sig

Uppdaterad
Publicerad

Han poserar med Putin på Instagram – men Washington Capitals stora stjärna Alexander Ovetjkin vägrar att uttala sig om den ryska invasionen av Ukraina.

Efter nattens 4-1-förlust mot New York Rangers duckade han media.

Att Alexander Ovetjkin är en stor Vladimir Putin-supporter har vi fått bevittna vid flera tillfällen. 2017 startade han rörelsen #PutinTeam som på olika sätt verkar för att främja Putins framfart och på sin profilbild på Instagram poserar hockeystjärnan tillsammans med den ryska presidenten.

Efter nattens match mot New York Rangers var det många som ville veta vad Ovetjkin har för åsikter om Rysslands invasion av Ukraina, men några svar fick de inte. Ovetjkin gick inte att få tag i, vilket i och för sig var ganska väntat då hans klubb Washington Capitals redan innan matchen gått ut med att 36-åringen vill ha mer tid på sig innan han gör några yttranden.

New York Rangers stjärnmålvakt Igor Sjestiorkin är även han rysk medborgare och till skillnad mot Ovetjkin så dök han upp på den efterföljande presskonferensen. Men det var med ett förbehåll: inga frågor om Ryssland eller Ukraina.

Även andra ryska stjärnor som spelade under natten vägrade att uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.