Det ska vara Daniel till vänster och Henrik till höger. I mitten njuter Gary Bettman av att ha fått buropen till kraftiga jubelorkaner. Sedintröjorna i taket var en populär överraskning i Vancouver. Foto: TT.Visa alla (3)
Visa alla (3)

Överraskningen: Sedinarna ska hyllas i en hel vecka

Publicerad

I samband med draften i Vancouver överraskade NHL-bossen Gary Bettman med att plocka upp Henrik och Daniel Sedin på scenen och meddela att de ska få tröjorna hissade i Rogers Arena, vilket kommer att firas under en hel vecka i februari.

– Det här är en otroligt stor ära som vi inte ens kunde drömt om när vi kom till Vancouver som 18-åringar, säger Henrik Sedin till Vancouvers hemsida.

”Jättekul, väldigt hedrande”

Det var inför säsongen 18/19 som Sedin-bröderna valde att lägga skridskorna på hyllan efter 18 år i NHL. Nu hyllas de med en hel vecka till deras ära i Vancouver. ”Sedin Celebration Week” kommer att arrangeras över tre hemmamatcher i februari.

– Att vi kommer ha våra tröjor hängande där upp med Markus Näslund, Stan Smyl, Trevor Linden och Pavel Bure är helt otroligt, säger Henrik.

Under intensiv mediabevakning presenterade Vancouver Canucks sin drömvärvning – hockeytvillingarna Daniel och Henrik Sedin från Örnsköldsvik. Det har gått 20 år sedan dess. Vårt team var med den där dagen – se det unika materialet här. Foto: SVT

Bettman blir av tradition utbuad var han än visar sig och det var inget undantag i natt men han när han tog upp Sedinarna på scenen vände allt och buropen övergick i jubel.

När de gick av scenen återgick publiken till buanden mot Bettman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer