Amerikanskorna glänste i Linköpings målfest

Uppdaterad
Publicerad

Linköping har inlett säsongen på bästa sätt. Fyra mål i mittperioden bäddade för tredje raka segern efter en övertygande uppvisning mot fjolårs-antagonisten Djurgården.

Tvåmålsskytt blev Olivia Zafuto, vars andra mål var av ett mer ovanligt slag: en chansning från mittlinjen.

I fjol vann Djurgården i fem av sex möten med Linköping. Men det minnet bleknade snabbt när Östgötarna besökte Hovet under söndagen.  

Segersiffrorna skrevs till hela 6-2 för Linköping och det var under mittperioden som målskyttet lossnade för gästerna.  

Fyra mål inom loppet av tolv minuter, där inte minst Justine Reyes 2-1 och Olivia Zafutos 4-1 stack ut: den förstnämnda stod för en dragning av den högre skolan och den sistnämnda satte sitt andra mål i matchen när hon drog iväg pucken från mittlinjen.

USA-klingande målskyttar låg bakom det mesta

Och faktum är att det var Linköpings nya amerikanskor som var segerorganisatörer matchen igenom. Även Sydney Brodt, ett nyförvärv från Minnesota, passade på att sätta sin första fullträff i LHC-tröjan. 

Djurgården, som inledde första perioden hyggligt när Hannah Miller spelade fram Felicia Linder till 1-1, kämpade för att komma tillbaka in i matchen i slutperioden – men förgäves.

Stockholmslagets reducering blev en klen tröst, då Linköping krönte kvällen med ytterligare ett mål innan matchen var över och sågs krama om varandra och fira stort efter slutsignal.  

SDHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 6

Linköping HC logo

Linköping HC

1-1, 0-4, 1-1
Hovet, Stockholm
Publik: 92

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.