Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör Alexander Ovetjkin mål nummer 20 den här säsongen. Foto: NHL.com

Alexander Ovetjkin nådde 20 mål – för 19:e NHL-säsongen i rad

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan Alexander Ovetjkin, 38, nådde milstolpen 20 mål i natt.

För 19:e säsongen i rad.

Bara legendaren Gordie Howe har gjort fler.

Washington Capitals lagkapten satte sitt första mål i början av andra perioden borta mot Calgary när han stötte in 2–0 i powerplay.

Nattens andra fullträff kom fyra minuter senare på karaktäristiskt Ovetjkin-vis när han direktsköt in ett slagskott i numerärt överläge.

Washington vann till slut mot Calgary med 5–2 och för Alexander Ovetjkin betyder det att han nu står på 21 fullträffar den här säsongen – och han nådde en ny milstolpe.

Han har gjort över 20 mål varje säsong sedan han kom in i ligan och denna gång var den 19:e i ordningen. Det gör att han går upp som delad tvåa tillsammans med Brendan Shanahan på listan över spelare att nå 20 mål i raka säsonger.

Howe toppar

Gordie Howe toppar listan med 22 raka säsonger med över 20 mål.

Segern var Washingtons tredje raka och laget tar därmed kliver upp på den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen.

– Det är en fantastisk känsla. Vi vet att det inte kommer att bli lätt men vi fortsätter att kämpa, säger Ovetjkin enligt nhl.com.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

2 - 5

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0-1, 1-3, 1-1
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 16793

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.