Alex Ovetjkin har fått igång målskyttet i årets slutspel. Foto: TT

Ovetjkins första slutspelsmål gav Washington segern

Uppdaterad
Publicerad

Alex Ovetjkin gjorde sitt första mål i årets slutspel när hans Washington slog Florida med 6-1 och gick fram till 2-1 i åttondelsfinalen.

I mitten av den tredje perioden passade Conor Sheary i sidled till ryssen som nöp till direkt i det närmaste vänstra krysset och fick se sitt 72:a slutspelmål, som betydde 4-1, rassla till i nätet bakom sin ryske landsman Sergej Bobrovskij.

Hallen förvandlades till ett rött gungande hav när tusentals fans i röda tröjor reste sig för att applådera prestationen. Hejaramsorna ”Sammy, Sammy” för målvakten Ilja Samsonov byttes på slutet ut till förmån för Ovetjkin: ”Ovi, Ovi”.

Samsonov fick hoppa in och spela sin första slutspelsmatch i år till förmån för petade Vitek Vanecek.

– Jag är alltid redo. Ibland får du starta i slutspelet och andra gånger är det en annan målvakt men oavsett måste du vara redo för varje match. Ska man vinna alltihop måste man vinna 16 matcher (i slutspelet), säger Samsonov enligt AP.

Två assist av Bäckström

Sedan rann det iväg på slutet och Johan Larsson fick med sig sin första slutspelspoäng i årets slutspel med att vara med och förarbeta till Garnet Hathaways avslutande 6-1.

Nicklas Bäckströml gjorde en av sina två assist till Marcus Johansons 2-1, som blev det matchvinnande målet, i andra perioden. Bäckström fick även med sig en assist vid 3-1.

Även den fjärde matchen, natten mot tisdag, spelas i huvudstaden. 

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

6 - 1

Florida Panthers logo

Florida Panthers

1-1, 2-0, 3-0
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.