Foto: TT Nyhetsbyrån

Ovetjkin når snart 700-gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Washingtons Alexander Ovetjkin fortsätter att producera för sitt Washington.   

I natt låg 34-åringen i princip själv bakom vändningen hemma mot Los Angeles.

Gästerna hade ledningen med 2-1 men ett hattrick av Ovetjkin vände på matchen  till 4-2. Tre raka mål av ryssen som nu har gjort 40 mål den här säsongen och  698 totalt i NHL-karriären.           

Ryssen är bara två mål ifrån att bli den åttonde spelaren i ligan historia att nå den magiska gränsen på 700 mål.

– Det är imponerande. På mindre än fem minuter tar han över matchen och vi vinner matchen på grund av det. Det är sådant som superstjärnor gör. Han är mycket, mycket speciell, berömde Washingtons coach Todd Reirden om Ovetjkins prestation. 

Ryssen är nu blott andra spelaren i NHL-historien – Wayne Gretzky var den dittills enda – att göra minst 40 mål under elva olika säsonger.

Tre hattrick

Själv försöker han att inte tänka för mycket på de olika rekorden, eller att han har gjort 14 mål, inklusive tre hattrick, på de sju senaste matcherna.

– Jag är ganska säker på att min familj och mina vänner pratar om det. Men personligen försöker jag att inte tänka på det så mycket just nu. Jag försöker bara göra mitt jobb, säger Ovetjkin till nhl.com.

– Om man tänker för mycket på rekorden så kommer man aldrig att nå dem. Det enda jag kan göra är att gå ut på isen och spela mitt spel.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

4 - 2

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

0-1, 1-0, 3-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Fakta: Spelarna med flest NHL-mål

Wayne Gretzky: 894.

Gordie Howe: 801.

Jaromir Jagr: 766.

Brett Hull: 741.

Marcel Dionne: 731.

Phil Esposito: 717.

Mike Gartner: 708.

Alexander Ovetjkin: 698 (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.