Patric Hörnqvist avslutade karriären i Florida Panthers. Foto: TT Nyhetsbyrån

Patric Hörnqvist avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

En lång framgångsrik karriär har nått sitt slut.

Patric ”Bengan” Hörnqvist lägger ner hockeykarriären.

– Jag ser fram emot resten av livet, säger han till Aftonbladet.

Han har två Stanley Cup-segrar och ett VM-guld.

Nu har en lång karriär nått sitt slut för Patric ”Bengan” Hörnqvist.

– Jag har varit inne i den här bubblan ända sedan jag började spela som knatte, hockeyn har varit enormt stor del av livet, så det är så klart ett svårt beslut att ta. Det kommer bli en stor omställning, men det känns bra nu, jag ser fram emot resten av livet, säger han till Aftonbladet.

Han kom fram i Djurgården och 2008 gjorde han sin NHL-debut för Nashville Predators. Men det var i Pittsburgh Penguinssom han lyfte Stanley Cup-bucklan två gånger innan han avslutade karriären i Florida Panthers.

Hörnqvist har på 901 grundseriematcher gjort 543 poäng i NHL, men han missade stora delar av den gångna säsongen på grund av hjärnskakningar.

– När jag ser tillbaka är det ju fantastiskt att tänka på att jag har till exempel två Stanley Cup-ringar på kontot, och ett VM-guld, och att jag faktiskt var med och bidrog till de segrarna. Det hade jag aldrig kunnat drömma om, säger Bengan.

MER NHL: Håkan Loob om Leo Carlssons framtid i Anaheim

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Loob tycker att Leo Carlsson ska få rätt roll i Anaheim, laget som han ser som sämst i NHL. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.