Foto: Mikael Fritzon/TT

Patric Hörnqvist blir assisterande general manager för Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist blir assisterande general manager för Tre Kronor.

– Med sitt tunga namn och goda kontakter inom NHL blir han perfekt i rollen, säger Anders Lundberg, landslagschef.

Hörnqvist har redan haft rollen under den här säsongen. Nu blir det permanent.

Kontraktet med Hörnqvist är skrivet över VM, som spelas i Ostrava och Prag, Tjeckien.

– Jag är laddad för det här uppdraget. Det är alltid hedersamt och stort att vara involverad i Tre Kronor. Jag vill bygga vidare på tydligheten i relationen till NHL-spelarna, något jag tror är viktigt, säger Patric Hörnqvist.

”Hans meriter talar för sig själv”

Patric Hörnqvist har ett VM-guld med Sverige från 2018. Han gjorde 71 landskamper och har gjort över 1 000 matcher i NHL.

– Hans meriter talar för sig själv, men jag har framför allt lärt känna ”Bengan” som en engagerad och entusiastisk person, som brinner för hockey och för att göra sin omgivning bättre. Han fyller en viktig funktion i vår VM-stab som första kontaktyta mot NHL-spelarna, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.

Josef Boumedienne, som tidigare haft rollen som assisterande general manager, kommer även fortsättningsvis att finnas med i Tre Kronors VM-stab. Boumediennes roll kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.