Sidney Crosby Foto: TT Nyhetsbyrån

Crosby opererad – missar säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh Penguins tvingas starta säsongen utan lagkapten Sidney Crosby, skriver TSN.

Crosby har genomgått en operation och kommer vara borta minst sex veckor.

– Önskar vi hade vetat detta för en månad sedan, sade Ron Hextall, klubbdirektör Pittsburgh Penguins.

Under onsdagen gick laget ut med att Sidney Crosby genomgått en handledsoperation på grund av en skada han dragits med under flera år.

Ron Hextall sade att de gick igenom alla möjliga alternativ innan de beslutade att operation var den bästa anledningen.

– Vi alla, inklusive Sid, önskar att vi hade vetat detta för en månad eller två månader sedan. Det hade varit bra, men vi är där vi är, sade Hextall.

Missar säsongspremiären

Den 34-årige Crosby missade bara en match den senaste säsongen där han gjorde sammanlagt 24 mål och ledde Penguins till East Division-titeln.

Enligt Hextall har Crosby vilat skadan sedan förra säsongen för att se om det skulle gå att spela med den ytterligare en säsong.

– Till slut var vi tvungen att bestämma oss. Slutsatsen vi kom fram till var att detta var det bästa sättet att gå vidare på, sade Hextall.

Pittsburgh Penguins öppningsmatch för säsongen är den 12 oktober mot de tvåfaldiga Stanley cup-vinnarna, Tampa Bay. Som det ser ut nu kommer inte Crosby vara tillbaka tills dess.

MER ISHOCKEY: Skellefteå tappade stor ledning – vann ändå (5 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.