Percy Nilsson: ”En dålig potatis kan fördärva hela säcken”

Uppdaterad
Publicerad

Han var mannen bakom Malmös jättesatsningar på 80- och 90-talet. Efter flera år som storsponsor och ordförande är Percy Nilsson numera bara ”hyresvärd” för Malmö Redhawks. I Hockeykväll ger han sin syn på den svajiga säsongen.

– Laget har inte kommit ihop sig. Det kan bero på många olika saker. Att bygga ett lag är inte det enklaste i världen, men har man inga generaler så blir det kanske inte så bra det kan bli, säger han.

Efter att laget inte hade levt upp till förväntningarna under säsongen valde Malmö i januari att sparka huvudtränaren Joakim Fagervall.

Hockeykväll

Med tidigare assisterande tränaren Tomas Kollar klarade sig Malmö med nöd och näppe undan kvalspel. Men efter derbyförlusten mot Rögle är vägen upp till en slutspelsplats fortfarande lång.

– Sen var det kanske en dålig potatis som kan ha ställt till det och gjort så att det har blivit dålig stämning i omklädningsrummet, säger Percy Nilsson.

– En dålig potatis i säcken kan fördärva hela säcken.

Hockeykvälls programledare Dusan Umicevic: Vem var den här dåliga potatisen?

– Ja, det kan du själv fundera på, svarar han kryptiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet