Peter Popovic. Foto: Bildbyrån

Peter Popovic byter Tre Kronor mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Bara dagar innan VM-premiären passar Färjestad BK på att presentera Tre Kronors assisterande tränare Peter Popovic som sin nya assisterande coach.

– Jag har inget SM-guld – jag vill vinna, säger han till klubbens hemsida.

51-årige Peter Popovic har varit Tre kronor trogen de senaste nio åren, men sedan tidigare står det klart att VM i Slovakien blir det sista uppdraget på Svenska Ishockeyförbundet för denna gång.

Nu blir det i stället SHL, Karlstad och Färjestad för den tidigare Södertäljetränaren.

Jag kände på en gång att det blev intressant. När jag först fick veta att jag inte blir kvar på förbundet tänkte jag att jag skulle ut på stora äventyr och segla runt på de sju haven. Men sen började jag tänka på familjen och såna bitar, och när Färjestad hörde av sig kände jag tydligt att det skulle bli så här, säger han till Färjestads hemsida.

”Har inget SM-guld”

Den forne storbacken var huvudtränare i Södertälje i SHL mellan 2009 och 2011, men nu kommer han att fungera som assisterande tränare bakom Johan Pennerborn som blir kvar i samma roll som tidigare.

– Jag vill vinna. Jag har fått vara med om tre VM-guld och här får jag chansen att vinna SM-guld, och jag har inget SM-guld. Framför allt är det det som lockar, säger Popovic.

Innan dess ska den storväxte Arbogakillen försöka vinna ett fjärde VM-guld med Tre Kronor. Ett VM som sänds i SVT med start på fredag 10 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.