Emil Pettersson. Foto: Bildbyrån

Pettersson tillbaka i Växjö: ”Revanschsugen”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Pettersson är tillbaka i SHL. Den 25-årige ishockeyspelaren – storebror till Elias – har skrivit på för två år i Växjö, bekräftar klubben på Instagram.

Det är Emil Petterssons andra sejour i Växjö. I december 2016 lämnade centern Skellefteå för Smålandsklubben och på 33 matcher gjorde han lika många poäng. Efter säsongen gick flyttlasset vidare till NHL-laget Nashville.

Sedan dess har det gått tyngre. Emil Pettersson trejdades så sent som i februari till Arizona, men har under sina två säsonger i USA fått nöja sig med spel i farmarligan AHL. Men nu är han alltså tillbaka på svensk mark.

”Jag trivdes väldigt bra här under min tidigare sejour i klubben och har varit revanschsugen att vinna något sedan vi åkte ut ur kvartsfinalen för två år sedan”, säger Pettersson i ett pressmeddelande.

Växjö har tidigare förstärkt truppen med centrarna Marcus Davidsson från Djurgården och Jakob Forsbacka Karlsson från Boston.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.