Pettersson yngste poängkungen hittills

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags blev Elias Pettersson historisk när hans slog Kent Nilssons rekord med mest poäng av en junior under en säsong. Under lördagen slog Pettersson till med en ny milstolpe – när han blev den yngste vinnaren av poängligan någonsin i SHL.

Elias Petterson eller Ryan Lasch det var frågan i striden om titeln som poängligavinnare. Ryan Lasch började med en assistpoäng i hemmamatchen mot Brynäs. Då kontrade Pettersson med att göra mål borta mot Linköping. Hans 24:e för säsongen.

Sedan gjorde ingen av dem någon mer poäng. Det innebär att Elias Pettersson blev bäste poängmakare i SHL med 56 poäng (24+32) före Lasch på 54 (15+39).

Därmed är Pettersson den yngste poängligavinnaren i SHL:s historia. Även här var Kent Nilsson den yngste vinnaren av poängligan efter hans säsong i Djurgården 1975/76.

Pettersson fyller 20 år i november, medan Kent Nilsson skulle fylla 20 år i augusti 1976.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer