Elias Pettersson måljublar. Foto: Bildbyrån

Poängfest för Pettersson – förstakedjan dominant mot Detroit

Elias Pettersson mer än dubblade sin poängskörd hemma mot Detroit Red Wings i dag. Vancouvers stjärnkedja svarade för totalt åtta poäng i 5-1-segern.

Elias Pettersson inledde med två poäng, ett mål och en assist, på de fyra första matcherna den här säsongen.

I morse kom ketchupeffekten för 20-åringen från Ånge.

Vancouver hade inga problem med att hemmabesegra Detroit Red Wings. Det blev klara 5-1 i slutändan, och det var lagets stjärnor som visade vägen.

Vid ställning 1-1 i mellanakten spelade Brock Boeser och Elias Pettersson fram Alexander Edler till hans tredje mål på fem matcher, och bara knappt tre minuter senare satte Pettersson själv 3-1. Innan perioden var över hade Pettersson och Boesers kedjekamrat, J.T Miller också hittat nätet.

Totalt blev det 5-1 och Elias Pettersson hade ett mål och två assist i matchen. Totala saldot för lagets förstakedja blev åtta poäng.

Canucks vinst innebär tredje raka hemmasegern för laget.