Poängkungen slog skyttekungen när Björklöven vann toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs leder Hockeyallsvenskan men ikväll fick de se sig slagna av ett annat topplag när Björklöven kom på besök i Gävle. Löven vann med 5-4 efter avgörande i förlängningen.

– Vi kämpade tillbaka bra och det var en stor seger för oss. Vi visade karaktär och ett djup i spelet, många offrade sig för att vinna ikväll, sa segerskytten Myles Powell till TV 4 Play.

Efter en helt jämn drabbning där Brynäs tog ledningen fyra gånger om och gästerna kvitterade fyra gånger kom avgörandet i förlängningen.

Seriens poängkung Myles Powell avgjorde något turligt då ,det som såg ut som ett försök till en pass, blev ett mål, där pucken gick in via Damian Clara i Brynäs-målet.

– Hade lite tur där det var skönt att se den gå in, erkänner Powell efter sitt 20:e mål för säsongen.

Annars var det skyttekungen i Brynäs Jack Kopacka som såg ut att gå segrande ur striden om isens hetaste mot Powell. Kopacka gjorde tre av hemmalagets mål och leder fortsatt skytteligan i Hockeyallsvenskan.

Björklöven fortsätter sitt starka bortafacit under säsongen och är etta i ”bortatabellen”.

HockeyAllsvenskan

Brynäs IF logo

Brynäs IF

4 - 5

IF Björklöven logo

IF Björklöven

2-2, 2-2, 0-0, 0-1
Monitor ERP Arena, Gävle

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.