Luleå segrade i SHL-premiären. Foto: Bildbyrån

Premiärexperten Luleå tog åttonde raka

Luleå är experter på att vinna säsongspremiärerna i SHL.

När Växjö i dag besegrades med 3-1 på hemmaplan var det åttonde året i rad som norrbottningarna inledde serien med seger.

15 september 2011 förlorade Luleå hemmapremiären mot Växjö Lakers med 3-2.

Sedan dess vet inte norrbottningarna hur det är att lämna isen som förlorare i en premiär.

När lagen drabbades samman igen gick det som det brukar. Luleå vann med 3-1 efter att ha tagit ledningen i den första perioden genom Karl Fabricius i den första perioden.

”Jämn match”

När sedan Niklas Olausson och Petter Emanuelsson fyllde på i mittenakten var saken klar.

Lakers reducerade förvisso genom nyförvärvet Marcus Davidsson med drygt sju minuter kvar att spela, men närmare än så kom inte smålänningarna.

Luleå har inlett säsongen 2019/2020 som de brukar – med en seger i premiären.

– Det är en jämn match, men jag tycker vi är lite mer effektiva, säger Luleåbacken Erik Gustafsson till C More.