Pudas dubbel sänkte Leksand

Leksand såg länge ut att knipa en pinne borta mot Skellefteå. Men Jonathan Pudas ville annat. Med ett distinkt slagskott från blå satte backen avgörande 3-2 i powerplay, hans andra mål i matchen.

Det var drygt sex minuter kvar av tredje när Skellefteå tog vara på sitt femte powerplay i matchen. Joakim Lindström dirigerade från den högra tekningscirkeln, gjorde en tittfint och lade pucken över till Jonathan Pudas som nöp till direkt med en isare bakom Janne Juvonen i Leksandskassen, 3-2 vilket stod sig matchen ut.

– Alltid skönt att ta en seger inför (landslags)uppehållet, vi har julfest i dag, säger en nöjd Pudas till C More.

Första perioden slutade mållöst efter stor hemmapress. Det var därför lite förvånande när det var Leksand som tog ledningen tidigt i andra. Förre Skellefteåspelaren Mattias Ritola blev helt fri framför Gustav Lindvall i hemmakassen och kunde snyggt lägga in 1-0.

Vände på tio sekunder

Hemmalagets vändning skulle dock komma. På tio sekunder närmare bestämt. Oscar Möller kvitterade till 1-1, fint framspelad av Philip Broberg, och bara tio sekunder senare slängde Jonathan Pudas in pucken från blå. Samtliga spelare i arenan verkade förvånade över att se pucken gå in.

– Han är bra på att lägga sådana där höstlöv ”Pudding”, säger Oscar Möller till C More.

Ett fint klapp-klapp-mål av Leksand i tredje tog laget tillbaka i matchen. Men till sist fällde Skellefteås powerplay och Jonathan Pudas avgörandet.

– Riktigt skönt att få tre poäng i kväll, säger Pudas.