Detroits center Andreas Athanasiou sätter den avgörande straffen mot Henrik Lundqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Milstolpe för Henrik Lundqvist i straffdrama

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers föll i natt med 2–3 efter straffar borta mot Detroit.

Men målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist, 37, kan i alla fall trösta sig med att han nådde en ny milstolpe.

Svensken blev den blott tredje målvakten i NHL:s historia att göra 850 eller fler matcher med ett och samma lag.

Och det är inget dåligt sällskap han har hamnat i. Bara legendarerna Martin Brodeur (1 259 matcher för New Jersey) och Tony Esposito (873 för Chicago) har gjort fler matcher för ett och samma NHL-lag.

Även om Rangers förlorade nattens match så var det en lysande insats av Lundqvist i kassen. Svensken stoppade 43 av 45 skott varav några riktigt högklassiga räddningar. Framför allt när Detroit kom två-mot-noll (!) och hade chansen att punktera matchen halvvägs in i den tredje perioden.

”Lunkan” stoppade Tyler Bertuzzi med en fin sidledsförflyttning och höll bortalaget kvar i matchen. I stället kunde Pavel Butjnevitj kvittera till 2–2 och tvinga fram förlängning. Matchen avgjordes på straffar där Andreas Athanasiou satte det avgörande målet.

– Jag försökte att kämpa så hårt jag kunde. Det hände mycket så det var en kul match att spela, säger Lundqvist.

Rangers värsta svacka

Det var Detroits första match sedan legendaren Ted Lindsay gick bort i måndags. Red Wings bröt en åtta matcher lång förlustsvit.

Rangers är inne i sin värsta svacka den här säsongen med sex raka förluster och bara fem segrar på de 17 senaste matcherna.

– Vi kom så klart tillbaka och tog en poäng, men jag börjar bli riktigt less på att stå här och prata om hur nära vi är. Men vi lyckas inte hitta något sätt att vinna på, och det börjar bli svårare att ta med oss det positiva från matcherna, säger Mika Zibanejad till lagets hemsida.

NHL

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

3 - 2

New York Rangers logo

New York Rangers

0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0
Little Caesars Arena, Detroit, MI
Publik: 18333

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.